Kattefôr

Det finnes mange kommersielle kattefôr å få kjøpt. Det er viktig at katten din får et fôr som er tilpasset kattens alder og aktivitet.

Det er viktig at katter spiser en balansert diett tilpasset kattens spesifikke ernæringsbehov.
Kattunger i vekst har også et annet ernæringsbehov sammenlignet med en eldre katt. Vi anbefaler kattungefôr frem til vekstfasen er avsluttet ved 10 mnd alder. Katter over 8 år kan med fordel få et seniorfôr som er tilpasset deres ernæringsbehov, både med tanke på redusert energibehov og de vanligste geriatriske problemene katter er utsatt for.
Noen katter trenger også spesielle diettfôr som er tilpasset spesifikke problemer eller sykdommer. Disse fôrene forhandles kun av veterinærer. Dette kan være alt fra fôr til katter med overvekt, nyre - og leverproblemer, urinveisproblemer, sukkersyke, diare, oppkast, allergi med mer. I disse sykdomstilfellene utgjør diettfôrene en svært viktig del av behandlingen og vil i de tilfellene anbefales av veterinæren.

På markedet er det flere kommersielle aktører som produserer fôr av god kvalitet. Våre leverandører av fôr er Hills, Eukanuba og Specific. Dette er fôrfirmaer som i mange år har vært ledende og dominerende innen ernæringsforskning.

 
 
Skriv ut
 
 
 
 
Copyright Groruddalen Dyreklinikk AS 2013
Stovner Senter 3, 0985 OSLO
TLF: 22 78 84 84

 

Godkjent dyreklinnik