ID merking av katt

Vi anbefaler alle katteeiere å ID merke katten sin

ID merking av katt er viktig for å kunne finne tilbake til eier ved bortkommen katt, påkjørsel osv, og for å skille huskatter fra eierløse katter. ID merking av katt er også viktig ved identifisering i forbindelse med attester, stamtavle, gjelder rasekatter, og ved utenlandsreise.

ID chip


ID merking foregår ved at katten får en microchip med et nummer implantert under huden i nakken. Chipen avleses enkelt med en scanner og man får kattens nummer opp på en avleser. Veterinærer, politi, Falken mm har slike avlesere.
Mange er redde for at chipen "vandrer". Den kan forflytte seg noen centimeter under huden i nakkeområdet, men dette er ufarlig.
Katten trenger vanligvis ikke beroligende for å få chipen implantert. Mange velger likevel å ID merke katten samtidig med kastrering eller sterilisering. Når katten likevel legges i narkose, kan vi hvis eier ønsker det, tatovere bokstavene ID inn i kattens venstre øre som en indikasjon på at katten er ID merket med microchip.
Opplysninger i tilknytning til chipen (navn på katt, eier, adresse, telefonnummer) lagres i et sentralt register for hund og katt administrert av Dyreidentitet (www.dyreidentitet.no). Ved å gå inn på deres sider og skrive inn ID nummeret får man opp navn, adresse og telefonnummer til eier. Det er viktig å melde fra til Dyreidentitet ved adresseendring, endring av telefonnummer eller ved eierskifte, slik at de til enhver tid har oppdaterte opplysninger om kattens eier.


NB! Fra 2011 er det påbudt med chipmerking ved utenlandsreise.
 
Skriv ut
 
 
 
 
Copyright Groruddalen Dyreklinikk AS 2013
Stovner Senter 3, 0985 OSLO
TLF: 22 78 84 84

 

Godkjent dyreklinnik