Hundefôr

Det er viktig at hunder spiser en balansert diett tilpasset hundens spesifikke ernæringsbehov.

Det finnes mange ulike typer kommersielle hundefôr å få kjøpt. Det viktigste er at hunden din får et fôr som er tilpasset hundens alder og aktivitetsnivå.

Det finnes spesielle valpe-juniorfôr som er tilpasset det energibehovet hunden har i vekstfasen. Jo større hunderase jo viktigere er dette da det har vist seg at for rask vekst kan være en medvirkende faktor i utvikling av skjelettlidelser som bla hofteleddsdysplasi (HD) og osteochondrose (OCD). Det er viktig at valpen spiser en slik type balansert diett tilpasset hundens størrelse og alder frem til 12 mnd alder, evt opptil 18 mnd alder for gigantrasene.
Samtidig finnes det også seniorfôr som er spesielt tilpasset eldre hunder, dvs de over 7 år. Disse fôrene tar bla hensyn til redusert aktivitet og forbrenning, skjelettslitasje og fordøyelse.
Både valpe -og seniorfôr er inndelt i ulike vektklasser utifra hundens ideelle voksenvekt.

Noen hunden trenger også spesielle diettfôr som er tilpasset spesifikke problemer eller sykdommer. Disse fôrene forhandles kun av veterinærer. Dette kan være alt fra fôr til hunder med overvekt, nyre-eller leverproblemer, urinveisproblemer, sukkersyke, diare og oppkast, ulike allergier med mer. I mange sykdomstilfeller utgjør diettfôrene en svært viktig del av behandlingen og vil i de tilfellene anbefales av veterinæren.

Våre fôrleverandører er Hills, Eukanuba og Specific. Dette er fôrfirmaer som i mange år har vært ledende og dominerende innen ernæringsforskning på hund og katt.
 
Skriv ut
 
 
 
 
Copyright Groruddalen Dyreklinikk AS 2013
Stovner Senter 3, 0985 OSLO
TLF: 22 78 84 84

 

Godkjent dyreklinnik