ID merking av hund

ID merking av hund er viktig for å kunne finne tilbake til eier ved bortkommen hund, men også ved identifisering i forbindelse med utstilling, stamtavle, ulike prøver, attester og utenlandsreise.

ID merking foregår ved at hunden får en microchip med et nummer implantert under huden i nakken. Chipen avleses enkelt med en scanner og man får hundens nummer opp på en avleser. Veterinærer, politi, Falken mm har slike scannere.
Mange er redde for at chipen "vandrer". Den kan forflytte seg noen centimeter under huden i nakkeområdet, men dette er ufarlig.
Hunden trenger ikke beroligende for å få chipen implantert. Mange velger å ID merke hunden samtidig med grunnvaksinering ved 12 ukers alder. Flere oppdrettere velger å ID merke valpen før den selges til ny eier.
Opplysninger i tilknytning til chipen (navn på hunden, eier, adresse, telefonnummer) lagres i et sentralt register for hund og katt administrert av Dyreidentitet (www.dyreidentitet.no). Ved å gå inn på deres sider og skrive inn ID nummeret får man opp navn, adresse og telefonnummer til eier. Det er viktig å melde fra til Dyreidentitet ved adresseendring, endring av telefonnummer eller ved eierskifte, slik at de til enhver tid har oppdaterte opplysninger om hundens eier.


NB! Fra 2011 er det påbudt med chipmerking ved utenlandsreise.


 
Skriv ut
 
 
 
 
Copyright Groruddalen Dyreklinikk AS 2013
Stovner Senter 3, 0985 OSLO
TLF: 22 78 84 84

 

Godkjent dyreklinnik